ico-callendar.svg Кога?
18 юли 2024 г.
13:00
ico-location.svg Къде?
Онлайн
ico-price.svg Цена

0,00 лв.

Езикът и думите в общуване с бебето | м. юли

Оставащо време до събитието

Езикът далеч не е привилегия само за онези, които вече могат да говорят. Той е жизненоважно средство за оцеляването и развитието на всеки човек. Езикът е онова средство, което ни служи, за да се свързваме с другите, да назоваваме преживяванията си и да им придаваме смисъл. Той далеч не е само в думите – ние комуникираме и през телесните си реакции, излъчване, поведение, съзнателни и спонтанни изблици.

Бебетата, макар невербални също имат своя уникален език.

Но до колко го разбираме и до колко те разбират нашия вербален и невербален език?

Може ли езикът и думите ни да подпомогнат развитието и емоционалното здраве на бебето?

Как да говорим на бебето така, че то да ни “чува” и да “разбира” смисъла на случващото му се на физически и емоционален план, по начин, развиващ потенциала му?

В тази лекционно-практическа среща ще работим със силата на езика и думите, като средство за изграждане на подкрепяща среда, връзка и дори като средство за облекчаване на емоционални и физически симптоми в семейството. 

Кога? 18.07.2024 г. от 13:00 до 15:00 ч.
Къде? Онлайн
Водещ: Ния Коновска, Фамилен и брачен консултант | Психотерапевт* към Център за детско развитие “Малки чудеса”

За автора:

Ния Коновска е завършила магистърска програма “Артистични психосоциални практики и психодрама” към НБУ с дипломна работа на тема “Изследване на психологическия свят на майките на бебета от 0 до 1 година посредством групови практики”. Завършила е и двугодишно обучение по фамилно консултиране към Институт по фамилна терапия – България. От 2017 г. посещава група по психодрама, социометрия и групова терапия, а от началото на 2021 г. и обучителна група, подготвяща психодрама асистенти и терапевти. През 2014 г. Ния  завършва обучение за йога инструктори, а през 2018 завършва и авторския курс за обучители на Росица Божкова “Носещи живот в себе си”.

Ния работи в Център за детско развитие “Малки чудеса” от март 2020 г.  като психолог и психотерапевт. Основният й фокус са фамилни и лични психологически консултации и терапия на възрастни (най-често родители), както и на бебета (деца до 1 година), но основно през работа с родителите.

*Психотерапевт във формиране

 


Ния Коновска

Ния Коновска

Фамилен и брачен консултант | Психотерапевт*