ico-callendar.svg Кога?
10 ноември 2022 г.
14:00
ico-location.svg Къде?
Google Meet
ico-price.svg Цена

30,00 лв.

Как масажът и акупресурата помагат за облекчаване на мъчителните колики на бебето

Оставащо време до събитието

В този уебинар ще бъдат представени основни масажни похвати използвани при кърмачетата. Но главният му фокус ще е насочен към похвати от китайския туй-на масаж и обработване на биологично активни точки, с цел подпомагане на развитието на бебето, лечение на колики, засилване на имунитета. Въпреки че китайският масаж е все още клон на алтернативната комплементарна терапия, неговите лечебни въздействия са потвърдени от клинични изследвания. Широко прилаган е в света, както при възрастни, така и при най-малките.

Ще бъдат представена основно акупресура върху главни енергийни точки, които имат съответните терапевтични функции.

Уебинарът е подходящ за родители, които искат допълнително да допринесат за благоприятното развитие на своето бебе. Най-важното приложение на този тип масаж, ще бъде за облекчаването на коликите, които могат да бъдат изключително мъчителни за бебето.

За водещия:

Иван Боянов е физиотерапевт с над 10-годишен стаж, в рамките на който успява да добие опитност в множество сфери от областта, но насочва вниманието си основно към полето на ортопедията, неврологията и педиатрията. Професионалния си опит добива в няколко медицински центъра и МБАЛНП “Св. Наум” – София. В момента развива своя частна практика, както и е част от екипа на Център “Малки Чудеса”, където е ангажиран с физиотерапевтичната работа с кърмачета и деца.

За последната една година той насочва фокуса на физиотерапевтичната професия основно към терапия, свързана с подпомагане на двигателното развитие на недоносени бебета, при които се наблюдава изоставане или някакъв вид затруднение в развитието.


Иван Боянов

Иван Боянов

Физиотерапевт