ico-callendar.svg Кога?
16 ноември 2024 г.
10:00
ico-location.svg Къде?
Inter Expo Center
ico-price.svg Цена

Original price was: 80,00 лв..Current price is: 72,00 лв..

Конференция “Родени твърде рано: медицински и социални аспекти в развитието на недоносените деца”

Оставащо време до събитието

За четвърти път, през месец ноември 2024 година, Фондация “Нашите недоносени деца” ще организира конференцията “Родени твърде рано – медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца”. Събитие, с което вече се поставя традиция за единствен по рода и мащаба си форум в България, посветен на темата за преждевременното раждане и недоносените деца. 

Всяка година конференцията събира водещи медицински експерти и специалисти от различни области на детското здраве и развитие от страната и чужбина. Тя им позволява да обменят знание и професионален опит и да се запознаят с нови проучвания и практики, за да повишат своето полезно въздействие върху пациентите, с които работят. Форумът е насочен и към родителите и семействата, засегнати от преждевременното раждане в България, където се раждат над 6500 недоносени бебета годишно.  

По традиция, конференцията “Родени твърде рано” е свързана със 17 ноември – Световния ден на недоносените деца. Поради нарастващия интерес, през 2024 година тя ще се проведе в рамките на два дни – 16-17 ноември в Inter Expo Center – град София, за да може да обхване още по-богато и полезно съдържание в различни области. Сред новостите тази година са предвидените паралелни лекции за медицински и развитийни специалисти и родители на недоносени деца, за да може да се посвети повече внимание и обхват на всяка една от темите. По време на събитието ще се проведат и различни практически уъркшопове за участниците.

Теми и лектори

С конференцията Фондация “Нашите недоносени деца” ще даде за пореден път възможност да се повиши обществената осведоменост и да бъдат обменени ценни знания и практически опит в различни области, свързани с преждевременното раждане:

  • Проследяване на бременността и превенция на преждевременно раждане

  • Неонатологични грижи за преждевременно роденото бебе 

  • Проследяване на недоносеното бебе и малкото дете

  • Ранно детско развитие

Сред гост-лекторите на събитието традиционно присъстват имената на известни в областите си неонатолози, акушер-гинеколози, хирурзи и специалисти в различни области на медицината, свързани с преждевременното раждане и проследяването на здравето на недоносените деца. В нея през годините споделят опит и експертиза и рехабилитатори, логопеди, ерготерапевти, психотерапевти, психолози, консултанти по кърмене. Форумът дава възможност на всички тях да се запознаят с последните новости и препоръки в следените от тях области и те да достигнат до широка аудитория от колеги, специализанти, здравни и социални работници и родители на недоносени деца. 

Както винаги, конференцията ще бъде в хибриден формат – присъствено и онлайн, за да се даде възможност да достигне до колкото се може по-широка аудитория. С всяка изминала година, събитието се радва на все по-голям обществен интерес. Стотици са участниците не само от България, но и от чужбина, които се включват в него на място или от домовете си. Хибридният формат позволява форумът да разшири обхвата си и извън границите на страната, не само за желаещите да присъстват на него, но и за международно участие на лектори.

През изминалите години, Фондация “Нашите недоносени деца” насочи чрез конференцията “Родени твърде рано”, фокуса към теми като подобряването на грижите за недоносените бебета и новородени с влошено здраве и създаването на мултидисциплинарни екипи, работещи в сферата на майчиното и детско здравеопазване и неонатологични грижи и късното проследяване на преждевременно родените деца, така че да се гарантира тяхното оптимално развитие и пълноценно израстване.

Представянето на научно базирано и специализирано знание от водещи в своите области експерти, привлича и много млади специалисти и студенти, както и заинтересовани или обучаващи се в сферата на детското здравеопазване или работа с деца. Конференцията традиционно е насочена като съдържание и към родителите на недоносени деца, за които тя е също е възможност да обменят опит, да зададат въпросите си и да участват в различни уъркшопове и дискусии.

От създаването си през 2012 година, Фондация “Нашите недоносени деца” организира през месец ноември и по случай Световния ден на недоносените деца 17 ноември, различни инициативи, целящи по-добра информираност на обществото по отношение на раждането и отглеждането на преждевременно родените бебета.

Вече можете да се регистрирате за конференцията “Родени твърде рано” – 2024 година.

До 01 септември можете да се възползвате възможността за ранна регистрация, която дава възможност за 10% отстъпка от цената в различните пакети за участие, които тази година включват възможност за обяд на място и избор на ден.
  • Пакет 1. 1 ден (16 или 17) без обяд – 80 лв. Ранна регистрация – 72 лв.

  • Пакет 2. 1 ден с обяд (16 или 17) – 100 лв. Ранна регистрация –  90 лв.

  • Пакет 3. 2 дни без обяд (16 и 17) – 120 лв. Ранна регистрация 108 лв.

  • Пакет 4. 2 дни (16 и 17) с обяд – 160 лв. Ранна регистрация – 144 лв.

За всякакви уточнения и въпроси можете да се свържете с нас на office@premature-bg.com или тел. 0887 54 54 46

Конференцията “Родени твърде рано – медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца”, е възможност мисията ни в подкрепа на недоносените деца и техните семейства и подобряването на грижите за тях, да обедини все повече специалисти, родители и съмишленици. За нас тя е важна стъпка за осигуряването на едно по-добро бъдеще и грижи за най-малките герои на България. Локация
Inter Expo Center
Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.