ico-callendar.svg Кога?
30 септември 2022 г.
17:00
ico-location.svg Къде?
Център "Малки чудеса", гр. София, ул. Майор Д. Думбалаков 38
ico-price.svg Цена

45,00 лв.

Започваме занимания по лечебна физкултура (ЛФК)

Оставащо време до събитието

Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви съобщим, че стартираме отново занимания по Лечебна физкултура в Център за детско развитие “Малки чудеса”.

И тази година ще имате възможност да изберете  между индивидуална сесия или групово занимание. Часовете ще се провеждат два пъти седмично и ще се водят от нашия инструктор по лечебна физкултура Катя Василева. Лечебната физкултура включва комплекс от упражнения, подбрани според индивидуалните нужди на всяко дете.

Какво представлява всъщност лечебната физкултура (ЛФК)?

Лечебната физкултура (ЛФК) е комплекс от физически и дихателни упражнения, които имат общ здравен и терапевтичен ефект върху детския организъм. Упражненията по ЛФК са много полезни при хронични или вродени аномалии на мускулно-скелетната система, респираторната и храносмилателната система, както и за всяко дете, което в днешно време, под тежестта на училищната раница, започва да изкривява и деформира стойката си. Редовното и адекватно физическо натоварване насърчава хармоничното развитие на детето и също така намалява честотата на други заболявания.

Кога се прилага ЛФК?

Лечебната физкултура е естествен метод, който оказва благоприятно влияние върху детския организъм и помага за хармоничното развитие или за по-лесното възстановяване след различни заболявания или травми. Благодарение на физическите упражнения, се постига нормализиране и подобряване на метаболитните процеси. Също така се прилагат и някои физиотерапевтични упражнения, които предотвратяват деформацията на мускулно-скелетната система и подпомагат растежа и развитието ѝ.
Ако детето редовно се занимава с лечебна физкултура, това ще помогне да се избегнат редица общи заболявания при децата, като изкривяване на гръбначния стълб и долните крайници, плоскостъпие, нарушена поза. В същото време лечебната физкултура има роля в укрепването на общото физическо състояние и повишаване на защитните сили на организма, което респективно предпазва децата от лесно разболяване.
Важно е лечебната физкултура да се прилага навреме, тъй като съществува риск тези заболявания да доведат до по-сериозни проблеми при децата, като например изоставане в растежа и развитието, както и до увреждане на някои от основните функции на организма. Ето защо е от изключително значение да се прилага ЛФК, не само като лечение, но и като превенция.

Как се провеждат заниманията по ЛФК??

Лечебната физкултура за деца има една основна характеристика – голям брой различни упражнения и игри, които са подбрани индивидуално за всяко дете, като се вземат предвид възрастта, нивото на развитие, както и индивидуалните характерови и двигателни умения на детето. Самите упражнения са увлекателни, като не оставят детето да скучае, карат го да се чувства комфортно и спокойно. Курсът по ЛФК може да се провежда както в група, така и под формата на индивидуални консултации. Необходимо е да се премине през първична консултация, за да се установят нуждите и особеностите на всяко дете.

Нашите специалисти ще изберат най-подходящите упражнения за вашето дете, както ще ви покажат и техники, които можете да използвате всеки ден във вашия дом.

 • Първичната консултация е на стойност 45 лв.
 • Индивидуално посещение – 45 лв.
 • Пакет от 12 индивидуални посещения с 15% отстъпка – 38.25 лв.
 • Участие в група по лечебна физкултура – 25 лв. (ако се събере група от минимум 3 деца)

За Катя Василева

Започваме занимания по лечебна физкултура (ЛФК)
Започваме занимания по лечебна физкултура (ЛФК)
Започваме занимания по лечебна физкултура (ЛФК)

Катя Василева

Катя Василева

Инструктор по лечебна физкултура

Започваме занимания по лечебна физкултура (ЛФК)

Заниманията по лечебна физкултура ще помогнат да избегнете:

 • изкривяване на гръбначния стълб
 • нарушена поза
 • изкривяване на долните крайници
 • плоскостъпие

Лечебната физкултура помага още за:

 • укрепване на общото физическо състяние
 • повишаване защитните сили на организма
 • подобряване на психо-емоционалния тонус
 • регулиране на теглото
 • подобряване на двигателните умения
 • подобряване на когнитивните процеси
 • подобряване на самоусещането на детето


Локация
Център "Малки чудеса", гр. София, ул. Майор Д. Думбалаков 38
Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.