ico-callendar.svg Кога?
Всеки вторник
10:00 - 12:00
ico-location.svg Къде?
Център за детско развитие "Малки чудеса"
ico-price.svg Цена

55,00 лв.

Летни занимания за стимулиране развитието на децата

С настъпването на лятото, настъпва и най-доброто време за игри! С по-дългите дни и топлото време, децата имат не само повече време за любими занимания, но и повече възможности и желание да се срещат със свои връстници, да създават нови приятелства, да опознаят нови места.

Затова в Център за детско развитие “Малки чудеса” искаме да дадем възможност на всички малчугани да се докоснат до едно истинско детско лято, пълно с нови преживявания. При нас те ще открият чуден свят, пълен с многобройни игри и занимания, специално подбрани за стимулиране на развитието на всяка възраст. Едно истинско детско и цветно място за изследване, забава и учене чрез игра! И към всичко това не трябва да забравяме да добавим и веселата компания на други деца, с които да споделят тези моменти.

В групата заедно ще научим любими детски стихове, приказки и песни, ще се разходим в миналото, за да си припомним какви игри са играли нашите родители, баби и дядовци, ще танцуваме, ще скачаме и ще творим! И наред с това неусетно ще развиваме умения, които са така важни при порастването на всяко дете. Да общуваме с околните и да говорим пред хора, да използваме нашия прекрасен и богат език, да развихрим фантазията за създаване на интересни и невероятни истории и защо не – дори да задаваме и търсим отговори на сложни въпроси!

Заниманията имат за цел и да развият и насърчат неусетно чрез игри:

  1. Комуникативните умения чрез взаимодействие с групата – разговори по определени теми, изказване пред група
  2. Езиковите способности чрез тематично ориентирани занимания
  3. Подобряване на двигателните умения чрез множество подвижни игри – състезателни, за баланс, координация, подскачане, клякане, различни модели на движение, хвърляне, хващане
  4. Подобряване на говорни умения чрез различни дихателни, артикулационни игри
  5. Стимулиране на творческите заложби чрез различни креативни задачи и сюжетно – ролеви игри
  6. Логика, памет, въображение чрез когнитивни задачи
  7. Фини моторни умения чрез различни задачи за мачкане, апликиране, рисуване, лепене

Групата ще се събира всеки вторник от 10:00 до 12:00 ч. и е отворена за всички малчугани. Водещ на заниманията е Йоана Мирчева, логопед към Център за детско развитие “Малки чудеса” с дългогодишен опит в работата с деца с невероятен и усмихнат подход към всеки малчуган!