ico-callendar.svg Кога?
29 февруари 2024 г.
13:00
ico-location.svg Къде?
София, ул. Майор Димитър Думбалаков 38
ico-price.svg Цена

30,00 лв.

Уъркшоп за родители: Ролите в семейството и влиянието им за развитието на детето

Оставащо време до събитието

Когато детето се появи, то не може да оцелее само в света. Има нужда от някой, който да посрещне не само физиологичните му нужди, но и от поне един човек, с когото да изгради емоционална връзка. Да кажем, че това е един абсолютен минимум за оцеляването на “човек”.

Когато обаче говорим за своите деца, това изглежда крайно недостатъчно. Ние желаем не само оцеляването им, но и създаването на най-добри предпоставки, така че децата ни да могат да разгърнат потенциала си. Именно за това начинът, по който ние присъстваме в своята роля и средата, която сме допуснали, играят огромно значение, а в нея участват (пряко или косвено) и по-широкият семеен кръг.

Семейната ни система е сложен механизъм, но тя е от голямо значение за израстването и развитието на човек. Начинът, по който всяка една от ролите в първичното и широкото семейство участват в живота на детето е определящ за неговото себеусещане и светоусещане. Но до колко ние познаваме тези роли и дори своята основна роля спрямо детето, което е дошло?

Ще изследваме важните въпроси, свързани с това какво е да си майка, какво е да си баща, какво е да си дядо/баба и как тези роли взаимодействат в детската представа.

Заповядайте на този уъркшоп, за да изследваме и разширим разбирането си върху най-значимите роли в семейството на вашето дете посредством артистични подходи.

Кога? 29.02.2024 г. от 13:00 до 16:00 ч.
Къде? Център за детско развитие “Малки чудеса”, София, ул. Майор Димитър Думбалаков 38, ет. 4
Водещ: Ния Коновска, Фамилен и брачен консултант | Психотерапевт към Център за детско развитие “Малки чудеса”
Цена за участие: 30 лв., плащане по банков път. Регистрацията и заплщането се извършват предварително в срок до 27.02.2024 г.

За автора:
Ния Коновска е завършила магистърска програма “Артистични психосоциални практики и психодрама” към НБУ с дипломна работа на тема Изследване на психологическия свят на майките на бебета от 0 до 1 година посредством групови практики”. Завършила е и двугодишно обучение по фамилно консултиране към Институт по фамилна терапия – България. От 2017 г. посещава група по психодрама, социометрия и групова терапия, а от началото на 2021 г. и обучителна група, подготвяща психодрама асистенти и терапевти. През 2014 г. Ния  завършва обучение за йога инструктори, а през 2018 завършва и авторския курс за обучители на Росица Божкова “Носещи живот в себе си”.

Ния работи в Център за детско развитие “Малки чудеса” от март 2020 г.  като психолог и психотерапевт. Основният ѝфокус са фамилни и лични психологически консултации и терапия на възрастни (най-често родители), както и на бебета (деца до 1 година), но основно през работа с родителите.


Ния Коновска

Ния Коновска

Фамилен и брачен консултант | Психотерапевт*