ico-callendar.svgКога?
14 октомври 2022 г.
14:00
ico-location.svgКъде?
Google Meet
ico-price.svgЦена

30,00 лв.

Уебинар “Психологическата готовност на детето за училище”

Оставащо време до събитието

Безспорно, когато чуваме за “училищна готовност” си мислим за всички онези деца, на които им предстои да прекрачат прага на училище за първи път. Този момент е вълнуващ не само за детето, но и за цялото семейство. У родителите възникват много въпроси и тревоги. Често те мислят, че въпросът с готовността се решава някак от самосебе си или е нещо, с което трябва да се справят учителите в предучилищната група на детската градина. Но понякога остават изненадани, дори разочаровани, когато разберат, че детето всъщност не е подготвено за училище. Готовността за училище всъщност, далеч не са само уменията за четене и писане и често именно тази заблуда поставя родителите в трудни ситуации. За да се справя детето с изискванията на училището е нужно да се се проследи неговото социално развитие, уменията за организация, познавателното и речево развитие, сензорни способности.

Този уебинар е насочен към родителите, на деца в предучилищна възраст, с които заедно да обсъдим как да подкрепят формирането на онези умения, които да помогнат на детето да бъде един уверен първокласник.

Кога? 14.10.2022 г. от 12:00 до 13:30 ч.
Къде? Google Meet, с достъп до линк за срещата след предварителна регистрация и заплащане на сумата
Водещ: Петя Йорданова, детски психолог към Център за детско развитие “Малки чудеса”
Цена за участие: 30 лв., плащане по банков път

За автора:
Петя Йорданова завършва психология през 2007 г. в Julius – Maximilians – Universität Вюрцбург, Германия. Избира да се завърне и реализира като специалист в България с дълбокото убеждение, че може да се развива като професионалист тук. Интересите й се развиват в областта на ранното детско развитие, неговата превенция и трудностите, през които преминават и въпросите, които си поставят семействата с деца в тази възраст. Това естествено я води до решението да формира своя психотерапевтичен опит през методите на психодрамата и фамилната терапия. Петя Йорданова е част от екипа на Център за детско развитие „Малки чудеса”, където работи с деца от всички възрасти и техните семейства. Организира и води групи за развитие, адаптация и социализация на деца в ранната възраст. Води лекции и обучения за родители и специалисти на теми свързани с особеностите и трудностите в детското развитие.


Петя Йорданова

Петя Йорданова

Детски психолог

Уебинар “Психологическата готовност на детето за училище”

Уебинарът е за вас, ако:

  • сте родител на дете с трудности в развитието;
  • сте родител, който има опасения относно емоционалната зрялост на детето си и готовността му за училище;