ico-callendar.svg Кога?
11 ноември 2022 г.
15:00
ico-location.svg Къде?
Център "Малки чудеса", гр. София, ул. Майор Д. Думбалаков 38
ico-price.svg Цена

0,00 лв.

Уъркшоп “Хартия от хартия”

Оставащо време до събитието

Уъркшопът “Хартия от Хартия” представлява създаване на рециклирана хартия в домашни условия. Хартията е мястото, където за първи път изобразяваме нашите мисли и идеи. С децата ще проследим тази идея, както и ще се запознаем с така важното – следване на инструкции. След като се запознае с инструкциите, всяко дете ще има възможността да се забавлява и поизцапа докато прави своята хартия.

Знаете ли, че?

Обикновената хартия се изработва от отпадъчен дървен материал или растения. За да направим нашата рециклирана хартия ще оползотворим стари листа и картони които са за изхвърляне.! Избягването на създаването на боклук е далеч по-важно от неговото рециклиране. Но когато отпадъкът е неизбежен, трябва да се стремим да оползотворим максимална част от него. В днешно време от боклука успешно може да се превърне в нови продукти.

Защо да рециклираме?

  • Положително въздействие върху личното ни здраве
  • Спестява пари
  • Спестява енргия
  • Запазва природните ресурси
  • Предотвратява замърсяването
  • Намалява отпадъците

За водещия:

Здравейте! Аз съм Мели, живея в София и много се вълнувам за предстоящия уъркшоп. Беше моя мечта да създам курс или уъркшоп с практически задачи, развиващи въображението и сръчността на деца и младежи, както и предаващи основни знания за изкуството и дизайна. Вдъхнових се за тази идея след като взе хучастие в курс по изкуство и дизайн в Холандия. Там се запознах с интересен и нов за мен подход към изкуството. По-късно, в София, започнах да уча интериорен дизайн. Целя да се реализирам като дизайнер.

Също така имам голям интерес към графичен дизайн, музика и фотография. “Малки чудеса” ми даде тази възможност, да правя това което обичам в динамична и забавна среда с децата. За мен е много важно да предам и споделя своя опит и знания – тези, които имам до момента и тези, които ми
предстоят. Когато аз бях малка, получих безкрайна подкрепа за моите хобита от родителите ми. Сега съм готова да подкрепя моите малки приятелчета. Поглеждайки към изкуството в по-стари времена, виждам, че то е същност тясно свързано с точните науки. Вярвам че децата трябва да опитат и открият това единство за по-лесно възприемане на живота, околната среда и нейните процеси.


Мелтем Бедел

Мелтем Бедел

Доброволец